previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

hj ni

ypj img 7673 0

gronne

 

 

 

74667327 2510136545690751 6434328151525949440 o

Nina og Hjalte - et eventyrligt liv

Vi har rejst i verden i mere end 35 år, og opdagelse er vores levevej. Vi blev kendt for vores motorcykelrejse med børn i Sydamerika. Vi er de første som har kørt jorden rundt i elbil. Vores seneste rejser er gået til kurderne i Irak og Syrien. Her på vores hjemmeside kan du læse om vores foredrag og bøger.
Vi har mange historier at dele. Velkommen!


DEM DER BLEV. En rejse i Syrien til kurdernes ukendte revolution. Ny rejse, ny bog og nyt foredrag 2018/19

Netop hjemvendt maj 2018 fortæller vi i vores nye bog DEM DER BLEV (Rosinante juni 2018) og nye foredrag, hvad der sker i Syrien. Vi forklarer hvem kurderne er og hvordan de kæmper for at gøre deres land godt at leve i.
Læs om foredraget...


JORDEN RUNDT I ELBIL - VI GJORDE DET NÆSTEN UMULIGE !

Ingen havde gjort det før. Elbilerne var knapt nok færdigudviklede og ikke testede, vi var endnu i elbilernes stenalder. Vi fuldførte og skrev historie som de første der kørte jorden rundt i en elbil

Læs om foredraget  *  Nina´s blog fra turen


 Rosinante&Co

Forfatterne til DEM DER BLEV tildeles Ritzau Prisen 2019 - en pris for eventyrere! 

Her er juryens flotte begrundelse for at give Nina Tin Rasmussen og HjalteTin den for deres bog om det kurdiske folks ukendte revolution:

»Vi lever i en tid hvor den danske ligusterhæk vokser sig større, og hvor forståelsen for det fremmede og det anderledes bliver stadigt mere svækket og polariseringen højere – trods en øget globalisering. Ja, vi lever i en tid, hvor nuancerne nemt forsvinder, hvor de tweetbaserede holdninger vinder frem baseret på hurtige søgninger på Google og et ekkokammer på de sociale medier. Nina Rasmussen og Hjalte Tins projekt med at rejse ud og beskrive Kurdernes situation som sådan ikke kun en vigtig stemme i en samtid, hvor fordybelse, historisk klarsyn og det fysiske møde har trænge kår. Det er en påmindelse om, at eventyrets grundvilkår i dag er vigtigere end nogensinde. Det at drage ud for at møde det fremmede i kød og blod, er ikke blot aktuelt, det er en bydende nødvendighed, at eventyrere gør dette i en stadig mere kompleks verden. Nina Rasmussen og Hjalte Tin er levende ambassadører for eventyret anno 2019 og priskomiteen er beærede over at tildele dem Ritzau Prisen 2019.«

Stort tillykke fra os!

Læs om prisen her👉 [ adventurefilmfest.dk/ritzau-prisen/ ]