Helt Elektrisk Jorden Rundt

Min Arabiske Rejse

Rejsen til landet der ikke findes

Held og Lykke

Hjælp!

Solvognen

Himalaya i Sigte

Alene i Iran

Som en Albansk Jomfru

Fra Cape til Cairo

Hos Fremmede Venner

At Rejse

Sommer Hele Året

HIMALAYA I SIGTE

Med 2CV over alle bjerge


Søg efter bogen på BIBLIOTEK.DK

Søg efter bogen på E-BOGHANDEL.DK

Gå til ANTIKVARIAT.NET

De uforfærdede ekspeditionsdeltagere er Hjalte Tin og Nina Rasmussen, globetrottere kendt fra en stribe bøger, og deres venner, lægen Niels og antropologen Kirsten. Med tredive års forsinkelse gennemfører de turen til ungdommens hellige land: Punjab, Amritsar, Lahore, Ladakh, Baluchistan...
Ungdommens vovemod og dreven erfaring bringer de fire alderstegne hippier mirakuløst helskindede gennem både deres egne og de små bilers gebrækkeligheder og forskellige former for højdesyge. En vis munter svimmelhed bliver dog efterhånden permanent følgesvend gennem denne usædvanlige roadmovie fra de højeste luftlag.

Udgaver
Første udgave, Rosinante 2000
Gyldendals Bogklub
Rosinante Paperbacks
Lydbog, Den Grimme Ælling
Dansk Litteraturselskab Magna print-udgave
Nederlandsk udgave, Arena, Amsterdam
Anmeldelser

Connie Bork i Politiken:
"Læseren har været med hele den bulede, lange vej i en flydende prosa, der får rigtig meget med"


Connie Bork i Politiken:
"Engang var Himalayas hashomtågede tinder hippiernes ynglingsdestination. I Nina Rasmussens levende rejsebog "Himalaya i sigte" er transportmidlet en 2CV. Denne lille charmerende franske studenterbil, som i hvert fald ikke ødsler med pladsen... Det er kort og godt de himalayaske højder gjort i en minimalbil. Og det er bogens clou, at man rejser til de største landskaber samtidig med at læseren efterhånden kender hver tomme af de to bilers mikrounivers.
...Læseren har været med hele den bulede, lange vej i en flydende prosa, der får rigtig meget med, de farvestrålende pakistanske buslarver, en rickshawtur for seriøse selvmordskandidater, de alt for mange mænd og drenge, de elendige hoteller, rablende madfantasier, den politiske situation i glimt, små gebrækkeligheder for menneskene, mindre og større nedbrud for de to biler.
Paperbackudgaven kommer i et anderledes stort format - så alle de pragtfulde fotografier kommer til deres ret. Til gengæld kan den næppe stoppes ind i handskerummet i en 2CV. Her bliver det nødvendigt med familiebilens mere large opbevaring."