Helt Elektrisk Jorden Rundt

Min Arabiske Rejse

Rejsen til landet der ikke findes

Held og Lykke

Hjælp!

Solvognen

Himalaya i Sigte

Alene i Iran

Som en Albansk Jomfru

Fra Cape til Cairo

Hos Fremmede Venner

At Rejse

Sommer Hele Året

HELD OG LYKKE

På motorcykel med Emil og Ida gennem Sydamerika.


Læs mere om FOREDRAGET

Søg efter bogen på BIBLIOTEK.DK

Søg efter bogen på E-BOGHANDEL.DK

Gå til ANTIKVARIAT.NET

Denne bog kan købes på tysk! Søg efter bogen på AMAZON.DE

Motorcykelrejsen gennem Sydamerika tog et år, de sejlede i udhulede træstammer i Panamas dampende jungle, kørte over Andesbjergene i 5.000 kilometers højde, oplevede El Salvadors borgerkrig, krydsede ødemarken mellem Bolivia og Paraguay og blev helbredt af en troldmand i Peru.

Udgaver
Første udgave, Gyldendal 1983
Samlerens Bogklub
Gyldendals Paperbacks
Gyldendal AV
Borgen Magna-Print udgave for svagtseende
Læse-let udgave, Special-pædagogisk forlag
Jubilæums-paperbackudgave Rosinante 2004
Tysk udgave, Frederking und Thaler, München
Anmeldelser

Søren Vinterberg i Information:
"...Held og lykke er smukt brugt på turen - og det er blevet en smuk bog. De kan skrive, så det synger, fløjter eller brager"


Søren Vinterberg i Information:
"....Hjalte Tin og Nina Rasmussens, Emil og Idas rejse tværs gemmen Latinamerika er både et forsøg på at fange drømmen og at sætte den fri. Drømmen om at kunne leve et familieliv på feltfod; om at sanse den virkelighed i den tredje verden, som herhjemme i Danmark mest har karakter af en venstreflø'jsfetich; og om at komme i direkte kontakt med de undertrykte folk, som de føler sig solidariske med - men som ikke sjældent viser sig mest tilbøjelige til at betragte de fremmede som potentielle dollarkilder, hvide turister.

...Det er ikke malplaceret at give rejsen den overskrift, de har valgt: Held og Lykke. Det skal der til for at slippe fra politiet, miliæret og guerillaen både i den ene og den anden stat. Og for at slippe helskindet gennem Dariens Gab, et åbenbart jungleagtigt landskab syd for Panama-kanalen og - viser det sig - en ufremkommelig vej til Colombia. Eller for at slippe helskindet gennem den ildprøve for en familie det er at være henvist til hinandens selskab og solidaritet alle døgnets 24 timer i månedsvis på de vilkår.

...Oppakningen er et termotelt, soveposer, dagbøger, reperationsgrej og ekstradæk, legoklodser, madvarer og en stak bleer, der kan strække til næste vaskestop ved en bæk eller en flod! Blevask og motorcykelreperation har tilbøjelighed til at fordele sig traditionelt på køn, viser det sig - og det skaber problemer, som de jo også begge har været forberedt på, men som allligevel kan være store nok til næsten at udløse beslutningen om at tage hjem i utide.

...Jeg har haft mine betænkeligheder overfor det projekt med børn, hvordan får de venner og udvikler social selvstændighed, når opholdsstedet hver aften er flere hundrede kilometer væk fra morgenens udgangspunkt? Biliver de ikke rodløse - eller måske rastløshedsnarkomaner, alt for forældreafhængige og hvad ved jeg? Bogen tager luften ud af mine hjemmefødingebekymringer. Børnene er tydeligvis aktive, udadrettede og utrolig selvstændige. De har faktisk et hjem, synes de. Efter en forstyrret nat i El Salvador, med udgangsforbud udenfor skodderne, vågner den yngste "og ser sig fortumlet rundt efter os: hvor er jeg? Hun er hjemme, for her sidder mor og far, og der er Emil (...) Det er altså deres hjem, tænker jeg, en tryg lille rede af kærlighed, bredt ud de mærkeligste steder, på drift ned gennem Latinamerika. Et hjem er ikke et hus eller en lejlighed, men en tryg forvisning om, at kærligheden ikke slipper op."

...Held og lykke er smukt brugt på turen - og det er blevet en smuk bog. Skriveprocessen er en vekselsang mellem faderen og moderen, et kapitel hver ad gangen. Det giver begges synsvinkler og foskellige antenner for, hvad der passerer. Begge de voksne kan skrive, så det synger, fløjter eller brager"