Helt Elektrisk Jorden Rundt

Min Arabiske Rejse

Rejsen til landet der ikke findes

Held og Lykke

Hjælp!

Solvognen

Himalaya i Sigte

Alene i Iran

Som en Albansk Jomfru

Fra Cape til Cairo

Hos Fremmede Venner

At Rejse

Sommer Hele Året

FRA CAPE TIL CAIRO

På motorcykel gennem afrika


Læs mere om FOREDRAGET

Søg efter bogen på BIBLIOTEK.DK

Søg efter bogen på E-BOGHANDEL.DK

Gå til ANTIKVARIAT.NET

Denne bog kan købes på tysk! Søg efter bogen på AMAZON.DE

FRA CAPE TIL CAIRO. En familie med eventyrblod og motorcykelbenzin i årerne:
Nina og Hjalte rejser med deres to store børn, Emil og Ida, gennem Afrika fra Cape Town i syd til Cairo i nord. "Fra Cape til Cairo" er beretningen om seks måneder og 24.000 kilometer gennem et barskt og vidunderligt kontinent.

Udgaver
Første udgave, Gyldendal 1994
Gyldendals Bogklub
Gyldendals Paperbacks
Gyldendal AV lydbøger
Tysk udgave Frederking und Thaler, München
Svensk udgave Anamma Böker, Göteborg
Anmeldelser

Preben Kårsholm i Information:
"Uforfærdet familie på rejse gennem det moderne Afrika... Deres rejse er fantastisk - fra Leshoto og Sydafrika gennem Namibia og det sønderbombede Angola ind i Zaire og videre gennem Uganda, Kenya. Etiopien og Sudan op til Egypten."


Preben Kårsholm i Information:
"Uforfærdet familie på rejse gennem det moderne Afrika... Deres rejse er fantastisk."


Steffen Hagemann i Jydske Vestkysten:
"I den postive ende af skalaen er det mødet med de vilde dyr, der gør størst indtryk, både på familien og læseren... Familiens mod og eventyrlyst kan ikke undgå at aftvinge respekt. Nogle gange må man knibe sig i armen og sige "At de tør"."


Arne Dahl i Göteborgsposten:
"Nina Rasmussen och Hjalte Tin från Mørke utanfor Århus är et forfattarpar med stor rutin på äventyrliga motorcykelresor... Konfrontationen med skiftande kulturer och politiska maktsystem, den tuffa utmaningen från en oftest utyglad natur och personliga påfrestningar i en verklighet de ofta funderade över hur de kunne ge sig in i, skildras med spänning, humor, kärlek och gott flyt."


Gert Fabrin, bibliotekernes lektørudtalelse:
"Også den nye rejsebeskrivelsde vil få lige så mange læsere som deres tidligere rejsebøger. Sammen med Troels Kløvedal er Hjalte Tin og Nina Rasmussen flagskibene indenfor de sidste årtiers rejsebeskrivelser."


Susanne Bjertrup i Weekendavisen:
"Afrika er krig og sult og AIDS. Hver dag har sine døde, hvis antal bliver kværnet ud i æteren, så vi i det mindste kan opretholde et skin af at vi tager problemerne alvorligt. Men hvad er regnskabet over dagens dræbte andet end et lydtapet, der kører i baggrunden, mens man vasker op og drikker kaffe? Man kan jo hverken gøre fra eller til, når det foregår så langt væk.

Men de fjerne begivenheder får liv, når der plludselig er en dansk familie, der placerer sig midt i dem og aflægger rapport ved hjemkomsten. Sydafrikansk pigtråd, miner i Angola, bankerot i Zaire, AIDS i Uganda, etiopisk tørke, skeleter på en strand i Eritrea, islamisk diktatur i Sudan. Hvem skulle have troet det muligt at køre motorcyjkel ad sådan en rute af død og ødelæggelse?
Det er ikke desto mindre hvad Hjalte Tin og Nina Rasmussen har gjort med børnene Emil og Ida, der efterhånden er blevet store. Så store, at Emil nu gennemfører turen på sin egen motorcykel, og Ida får et tilbud om at blive købt for 10.000 kameler, fordi hun kunne blive en dejligt sød og skrap kone. Turen fra Cape til Cairo er familiens fjerde motorcykelrejse, og den hårdeste, skriver Hjalte.

...Den skarpe kritik, der flyder hen over siderne, er som sædvanlig blandet op med historien om en familie på rejse. Hårde liggeunderlag, børn der skubber til hinanden i soveposer, vand kogt i trykkoger og motorcykler der punkterer og punkterer og punkterer...
Trods de barske betingelser er der megen råstryke og medmenneskelighed hos de afrikanere, som familien møder. Folk indretter sig på det mest utrolige og klarer sig fra dag til dag. Det fine ved Tin og Rasmussens rejsebøger er at, at de bringer det fjerne og eksotiske tæt på uden at stikke noget under stolen. Både godt og oindt er med, og beretningen er lige så levende denne gang, som den har været i de foregåënde bøger. Godt kørt."