Kronikker

Klummer

Reportager

Anmeldelser og Debat

REPORTAGERKURDERNE I TYRKIET
(Weekendavisen, Jydske Vestkysten, Morgenbladet (Oslo), 12. september, 2003)

- Et forenet Kurdistan er naturligvis alle kurderes drøm, sagde Nihat, men vi ved, at det ikke er muligt nu. Løsningen af Tyrkiets kurdiske problem kan kun ske gennem en demokratisering af hele det tyrkiske samfund. Vi håber at Europa fortsat vil hjælpe med at stille krav om mere demokrati i Tyrkiet.
LÆS HELE ARTIKLEN...SYRISK KURDISTAN
(Weekendavisen, Jydske Vestkysten, Morgenbladet (Oslo), 20. august, 2003)

Vores lille røde bil var parkeret foran huset, og imens gadedrengene forsøgte at pille vinduesviskerne af bilen og knække antennen sad vi i stuen og lyttede til Badia som fortalte om hvordan Syrien regeres af et søsterparti til Saddam Husseins Baath-parti .
- Her er omtrent ligeså mange afbilledninger af præsidenten som der var af Saddam i Irak! Her er de bare ikke væltede og skudt i stykker.
LÆS HELE ARTIKLEN...KIRKUK OG MOSUL
(Weekendavisen, Jydske Vestkysten, Morgenbladet (Oslo), 10. juli, 2003)

Vi kørte over totusind kilometer rundt i irakisk Kurdistan og krydsede mange gange den nu forsvundne grænse mellem Kurdistan og Saddams Irak. En dag kom vi til Mosul ved Tigris og igen befandt vi os i de hærgede, lappede, udbankede og lygteløse bilers land. Folk så glade på os og vinkede fra de hvide og orange taxaer.
LÆS HELE ARTIKLEN...PÅ REJSE I LANDET SOM IKKE FINDES
(Weekendavisen, Jydske Vestkysten og Morgenbladet, Oslo, 14. juni, 2003)

Hovedgaden er næsten tom, Bagdad virker ikke som en by der jubler over diktatorens fald og nuvunden frihed. Vores indtryk er at folk er usikre og mistroiske over amerikanernes motiver for at være her.
LÆS HELE ARTIKLEN...AFSINDIGSTAN
(15. januar, 2000)

Efter min rejse i Iran havde jeg ikke troet at jeg nogensinde friviligt ville tage et tørklæde på igen. Men da jeg fik chancen for at komme til Afghanistan betnækte jeg mig ikke på at sige ja. Og jeg indrømmer at jeg glædede mig til at få kontakt til Afghanistans usynlige kvinder.
LÆS HELE ARTIKLEN...BJERGBESTIGNING I 2CV
(Rejsemagasinet Vagabond, 12. december, 1999)

Ninas humoristiske fortælling om bilrejsen der ikke burde være mulig, over verdens højeste pas i 5600 meters højde med en veteranbil med 25 HKDE USYNLIGE LIVSFANGER
(Berlingske Tidende, 12. december, 1999)

I det krigshærgede Afghanistan er kvinderne helt borte fra gadebilledet og er i stedet blevet erstattet af vandrende telte, der liste gennem byen. Forfatteren Nina Rasmussen er netop vendt hjem fra en tur med sin mand, Hjalte Tin, gennem Pakistan og Afghanistan, hvor kvinderne er henvist til en tilværelse som usynlige borgere uden basale rettgigheder.FIRE REPORTAGER FRA IRAN
Bragt 1 del 7-12-97, 2 del 14-14-97, 3 del 21-12-97,4 del 4-1-98
(Fyns Stiftstidende, 7. december, 1997)

Nina beskriver tilværelsen under præstestyrets diktatur i fire store reportager fra IranTURIST BAG SLØRET
(Alt for Damerne, 13. november, 1997)

Ninas beretning om rejsern gennem Iran iført islamisk beklædning og hvad der deraf fulgte...DET SKJULTE IRAN
(Alt for Damerne, 7. oktober, 1997)

Før jeg rejste til Albanien i 1994 var der mange som var bekymrede. Og pludselig hørte jeg mig selv sige:
- Tag det nu roligt, det er jo ikke Iran jeg skal til. Efter at jeg var kommet hjem fra Albanien blev Iran ved med at dukke op i min bevidsthed. Kunne jeg også rejse alene rundt i Iran? I dette forår besluttede jeg mig til at tage udfordringen op og tage af sted.
LÆS HELE ARTIKLEN...VESTLIGE VANER PÅ INDTOG I IRAN
(Information, 18. august, 1997)

Flere og flere mister troen på religionen, og den forbudte vestlige kultur er stadig mere eftertragtet.EN POSITIV BEVÆGELSE I VERDEN
(Information, 26. august, 1995)

Rejselysten er en positiv bevægelse i en verden hærget af krig og fordomme, siger Nina Rasmusdsen, der sammen med sin mand og sine to børn har rejst kloden tynd på motorcykel. På en tur alene rundt i Albanien mødte hun den albanske hverdag.SOLOTUR I ET UOPDAGET LAND
(Jydske Vestkysten, 12. juni, 1995)

Aldrig før har Nina Ramssuen været genstand for så megen opmærksomhed som da hun tog til Albanien og rejste alene rundt i to måneder i det uopdagede hjørne af Europa. Faktisk er hun sikker på at hun er den første kvinde, der nogensinde har gjort det.ET BITTERT GENSYN MED MOSKVA
(Sndags Politiken, 11. november, 1990)

Det chokerer os at se hvor meget fattigere landet er blevet siden vi var her sidst for halvandet år siden, og måske mere end noget andet den totale desillusion med de nye ikke-kommunistiske politikere som har fået magten mange steder i Rusland. For hvem skal man tro på når hverken kommunisterne eller deres kritikere duer?
LÆS HELE ARTIKLEN...