Kronikker

Klummer

Reportager

Anmeldelser og Debat

KRONIKKERBEHOV FOR NØDHJÆLP?
(Berlingske Tidendes kronik, 8. maj, 2003)

227 kroner til hver kosovar men kun 0,8 kroner til hver afghaner i dansk nødhjælp. Forskellen skyldes ikke ulige behov, men at Kosovo tav Danmark en unik mulighed for at pleje sit image som bistandsstormagt.REJSEN MOD BILLEDET
(Billedpdagogisk tidsskrift, 12. september, 2002)

Se et par af Ninas malerierBYEN ER SYG, 2500 ÅRS BORGERKRIG
(Tekst til hfte udgivet af Det Kongelige Teater i anledning af opfrelse af Euripides tragedie Fnikerinderne, 1. marts, 1998)

Borgerkrig er en selvimodsigelse: for hvor længe kan man være borger og samtidig føre krig mod fællesskabet? På et tidspunkt rives samfundets bånd over. Hos Euripides var blodets bånd mellem de to brødre ubrydeligt og det var en uhyrlig tanke at byen kunne deles.
LÆS HELE ARTIKLEN...ER DET SMART AT BOMBE SADDAM MED SMARTE BOMBER?
(18. februar, 1998)

En situation hvor USA angriber på trods af uenighed i FNs sikkerhedsråd vil være ødelæggende for FN og på sigt en større trussel for Danmark end Saddams giftgas. Dette standpunkt udelukker dog ikke, og bør ikke udelukke, anvendelsen af militær magt mod Saddam Hussein. Men det må være i Danmarks nationale interesse at de smarte bomber sendes afsted efter tålmodige forhandlinger af et enigt sikkerhedsråd og ikke af USA alene.
LÆS HELE ARTIKLEN...FREMTIDENS KRIG
(Politikens Kronik, 21. november, 1995)

Hvad er en borgerkrig egentlig, og hvad dækker begrebet etnisk konflikt præcist?
LÆS HELE ARTIKLEN...VALGET I SYDAFRIKA OG OS
(21. maj, 1994)

Vi lever side om side med fire milliarder fattige, som vi længe har holdt på sikker afstand af vores egen velstand. De hvide i Sydafrika måtte indse at deres situationen var uholdbar. I det globale perspektiv deler vi historie med dem. Derfor tror jeg at vi selv kan lære af tilbagetogets hvide sydafrikanske helte.
LÆS HELE ARTIKLEN...